Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1 sertéscsülök (kb. 1 kilós), 50 dkg sertéslapocka, 1,5 kg savanyú káposzta, 50 dkg tarkabab, 1 kisebb tojás nagyságú zsír, 3 evőkanál liszt, 1-2 kávékanál pirospaprika, 3 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, babér |
Nemesdéden helyi különlegesség a babos káposzta, ezzel több főzőversenyen is elismerést arattak a dédi asszonyok. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
A magyarbors csípőspaprika, de van aki csombornak tudja. A magam részéről a magyarbors, a kömény rendben van, a borsikafű is oké, de majorannával már kissé túl egzotikus lenne, a bazsalikomot meg az ő líraian finom illatával-ízével egyenesen nem idevalónak tartom. De ez szubjektív.
Szerintem, rettenetesen finom ez a recept, így ahogy van. És én az egzotikához csak annyit szeretnék fűzni, hogy én még felöntöttem egy liter paradicsomlével. Isteni lett.